علیرضا ورناصری رئیس بهزیستی شهرستان اندیکا در گفتگو با پایگاه خبری انعکاس جنوب ضمن تبریک هفته بهزیستی وظایف سازمان بهزیستی را اینگونه شرح داد:
بهزیستی بعنوان یک نهاد دولتی با داشتن وظایف متعدد در چهار حوزه امور اجتماعی، امور توانبخشی ، امور توسعه پیشگیری و امور مشارکتهای مردمی و اشتغال به جامعه هدف خود که شامل ایتام ،نیازمندان ، معلولین و آسیب دیدگان است،ارائه خدمت مینماید.
ایشان اقدامات حوزه امور اجتماعی را : شناسایی و پوشش حمایتی زنان و کودکان بی سرپرست و یا سرپرست خانوار ،پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و شهریه دانشگاه به دانشجویان تحت پوشش ، حمایت مالی از خانواده های دارای فرزندان دو و چند قلو ، حمایت از فرزندان امداد بگیر ، انجام امور فرزند خواندگی ،شناسایی و ساماندهی افراد در معرض آسیبهای اجتماعی، ایجاد اشتغال و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در این حوزه دانست .
علیرضا ورناصری در خصوص شناسایی و ساماندهی افراد در معرض آسیبهای اجتماعی و اقداماتی که در این زمینه از سوی این سازمان صورت گرفته اظهار داشتند : طی یکسال گذشته بیش از ۳۰مورد مصادیق آسیبهای اجتماعی از جمله همسر آزاری ،کودک آزاری ،سالمندآزاری،دختران فراری و … شناسایی شدند که تعداد ۵مورد باهماهمگی دستگاه قضایی راهی مراکز مراقبتی شدند و مابقی با مداخلات موثر کارشناسی به زندگی خود برگشتند.
ورناصری نحوه شناسایی افراد در معرض آسیبهای اجتماعی را ، ارتباط تلفنی افراد با خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی پیگیری و مداخلات کارشناسی از سوی کارشناسان بهزیستی دانست .
وی اظهار نمود : در زمینه اشتغال زایی و توانمند سازی زنان سرپرست خانوار و شناسایی افراد واجدالشرایط جهت خوداشتغالی،معرفی به مراکز فنی و حرفه ای جهت کسب مهارت مورد علاقه،معرفی جهت دریافت پروانه کسب و درنهایت پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره و یا پراخت کمک نقدی بلاعوض تحت عنوان سرمایه کار اقداماتی است که در این خصوص در حال انجام است.
ایشان فعالیتهای بهزیستی در حوزه توانبخشی را نیز اینگونه تشریح نمودند : شناسایی و برقراری مستمری جهت معلولین واجدالشرایط، پرداخت شهریه دانشگاه با دانشجویان و کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان معلول،پرداخت کمک هزینه حق پرستاری به معلولین شدید و ضایعه نخاعی ، توزیع رایگان وسایل کمک توانبخشی شامل ویلچر ،واکر ،عصا ،پوشینه بهداشتی و… ،پرداخت هزینه خدمات توانپزشکی از قبیل فیزیوتراپی ،کاردرمانی،گفتار درمانی، پراخت کمک هزینه مناسب سازی محیط زندگی معلولین ،پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب معلولین به محیطهای کار ،تحصیل ،درمان ،تهیه اندامهای مصنوعی ،پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون بخشی از فعالیتهای بهزیستی در حوزه توانبخشی است.
اقدامات لازم برای شناسایی،نیاز سنجی و ارائه خدمت به معلولین عشایری و محلات دور دست را اینگونه تشریح نمودند : از طریق اعزام مددکاران مراکز مثبت زندگی به روستاها و ارتباط با رابطین و تسهیلگران محلی دراین خصوص اقدام میگردد.
وی افزود : علاوه براین اقدامات دیگری نیز جهت تسهیل و تسریع در رفع مشکلات معلولین روستایی و عشایری اخیرا با اجرای برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه و جذب تسهیلگر ویژجهت رفع مشکلات این عزیزان آغاز شده است.
در حوزه امور توسعه پیشگیری نیز ، برگزاری کارگاههای پیشگیری از اعتیاد و سایر آسیبهای اجتماعی در مدارس،مساجد و محلات ، اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳تا۶سال،سنجش شنوایی نوزادان و کودکان زیر دو سال، شناسایی و حمایتهای مالی و اجتماعی از افراد بهبودیافته از دام اعتیاد در راستای بازپروری و توانمند سازی آنها و…. بخشی از فعالیتهای حوزه توسعه پیشگیری دانست.
افراد می توانند از طریق راه های ارتباطی دریافت مشاوره و راهنمایی افراد در معرض اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی باخط ملی اعتیاد با شماره ۰۹۶۲۸و صدای مشاور با شماره ۱۴۸۰ که هر روزه از ساعت ۸صبح تا ۸شب از سوی کارشناسان پاسخگوست ارتباط برقرار کنند و مشکلات خود را مطرح ، راهنمایی و مشاوره لازم را دریافت نمایند.
ورناصری در ادامه گفت : افراد بهبود یافته که دوره بازپروری و ترک اعتیاد خود را در مراکز ترک اعتیاد مجاز طی کرده باشند، به شرط داشتن سن بین ۱۸ تا ۶۵سال،بیکار بودن،عدم بیمه پردازی و گذشت ۶ماه از دوره پاکی با داشتن پروانه کسب در حرفه مورد علاقه میتوانند با مراجعه به بهزیستی تسهیلات بانکی اشتعال زایی کم بهره دریافت نمایند.
در حوزه مشارکتهای مردمی و اشتغال نیز در راستای رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی، اقداماتی از قبیل ، جلب کمکهای نقدی، غیر نقدی و خدماتی از طریق خیرین نیکوکار ،موسسات خیریه ،شرکتها و هزینه کرد آن در زمینه تامین و تعمیر مسکن ،تهیه و تعمیر لوازم ضروری زندگی ،درمان ،تامین جهیزیه و …
بخشی از فعالیتهای این حوزه ،همچنین آماده سازی شغلی جامعه هدف
و پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره جهت اشتغال زایی جامعه هدف و نیز پرداخت بیمه کارفرمایی به کارفرمایانی که افراد تحت پوشش را بکار گرفته اند، صورت گرفت.
ایشان از اقدامات انجام شده طی دوره مدیریتشان نیز :
برقراری مستمری برای ۴۰۰ معلول پشت نوبت ، برقرای حق پرستاری برای ۲۰۰ معلول بسترگرا و ضایعه نخاعی ، توزیع وسایل کمک توانبخشی بصورت رایگان بین ۴۰۰ معلول ،تهیه و استقرار دستگاه سنجش شنوایی نوزادان در مرکز درمان بستر چگارمان با همکاری ارزشمند مدیریت محترم شبکه بهداشت و درمان ،اخذ موافقت اصولی کمپ ترک اعتیاد ، پرداخت تسهیلات اشتغال زایی به مبلغ یکصد میلیارد ریال به ۷۰نفر ، پرداخت کمک بلاعوًض ساخت مسکن به مبلغ یکصد میلیارد ریال به صد خانوار معلول و بی سرپرست تحت پوشش ، اخذ مجوز آغاز بکار تسهیلگر برنامه توانبخشی مبتنی برجامعه ، اجرای برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳تا۶سال و معاینه چشم قریب به ۱۳۰۰ کودک طیف سنی مذکور ۱۱اقدامات اولیه جهت تاسیس انجمن معلولین ، پیگیری جهت تاسیس موسسه خیریه که مراحل نهایی صدور پروانه فعالیت آن در حال انجام است ، برگزاری میز خدمت با حضور مدیرکل بهزیستی خوزستان و مسئولین محلی در چند نقطه و بررسی حضوری مشکلات جامعه هدف که این موضوع در سال جاری به مناطق بیشتری تعمیم داده خواهد شد. بخشی از اقدامات یکسال اخیر میباشد.
علیرضا ورناصری : در آخر از خیرین و نیکوکاران،اعضای عزیز و گمنام گروه های جهادی ،شرکای اجتماعی و پرسنل خدوم ،زحمتکش و بی ادعای بهزیستی ،از همه عزیزانی که به هر نوع و به هر اندازه در رفع مشکلات جامعه هدف بهزیستی مشارکت کردندصمیمانه تشکر نمود و اظهار داشت : تداوم مشارکت ارزنده آحاد شهروندان جهت کمک به رفع مشکلات جامعه تحت پوشش بهزیستی اندیکا مورد انتظار است. از کلیه مدیران دستگاهای اجرایی شهرستان نیز که همواره در خدمت رسانی و تسریع و تسهیل در امر حل مشکلات جامعه هدف، بهزیستی را یاری رساندند، تقدیر و تشکر مینمایم.
ورناصری رئیس اداره بهزیستی اندیکا :از همه عزیزانی که در امر تبیین و انتشار خدمات دولت به مردم تلاش ارزنده ای دارند تشکر کرد .